SZÁMOMRA A BUDAPESTIEK ÉRDEKE AZ ELSŐ
A FŐVÁROS MOST JÓ IRÁNYBAN HALAD
BUDAPEST NEM FORDULHAT VISSZA

HÍREK-ESEMÉNYEK
A főpolgármester és a fővárosi kerületi polgármesterek többsége azt javasolja, hogy a januártól bevezetendő új útdíjrendszernek legyen egy egyéves próbaidőszaka; a bevezetést követő egy év elteltével pedig forgalomszámlálási adatok alapján a kormány a fővárossal közösen tekintse át, pozitívak-e a tapasztalatok.
Vitézy Dáviddal gyakorlatilag lehetetlen együtt dolgozni - jelentette ki a köztévében a főpolgármester. Tarlós István egyértelművé tette, hogy strukturális változások motiválták, nem a BKK vezetőjével akart leszámolni, és nem darabolták szét a közlekedésszervező céget.
Negyedik alkalommal rendezték meg a Törőcsik Mari színművésznő által alapított Fogadj Örökbe Egy Macit! alapítvány jótékonysági maciaukcióját a Gellért szállóban. Az árverésen ismert emberek ajánlottak fel egy-egy játékmackót. A licitálásból összesen 14 millió forint folyt be, amit a fogyatékkal élők munkahelyteremtésére fordít az alapítvány. Az eseményen Tarlós István főpolgármester, a rendezvény fővédnöke mondott beszédet.
Véget ért a 2008 óta tartó recesszió, amelyben az autókereskedők 60 százaléka ment tönkre, az utóbbi 14 hónapban újra és folyamatosan emelkednek az új autó eladások - hangsúlyozta Budapest főpolgármestere pénteken a Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár megnyitóján a Syma csarnokban.
Attól félni, hogy a ragyogóbbnál ragyogóbb javaslatokat a gonosz főpolgármester sorozatban megvétózza, a közvélemény szándékos félrevezetése - mondta a városvezető. Tarlós István a köztévében azt mondta, hogy sem a fővárosban, sem az országban nincs semmiféle diktatúra. Közölte azt is: a jövő év elején elkezdődhet a 3-as metró szerelvényeinek a felújítása.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején a San Marco utcai segélykórházat működtető Német Vöröskereszt munkatársainak állít emléket az a tábla, amelyet kedden avattak fel Budapesten. Csak magyarként, egy nemzetként védhetjük meg szabadságunkat, akár balról, akár jobbról érkezik a támadás - mondta Tarlós István az eseményen, amelyen részt vett Varga Mihály, Óbuda országgyűlési képviselője, Helmut Eisenhut, a Német Vöröskereszt szövetségi készültségvezetője és Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.
Átadták a főváros kitüntető díjait hétfőn, a főváros napján, a Budapest egyesítésének 141. évfordulója alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen.
Még több hír
.