HÍREK-ESEMÉNYEK
Szeptembertől Budapesten is üzembe lép az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) lakosságtájékoztatási rendszerének egyik legfontosabb eleme, a MoLaRi. A veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek körzetében telepített, országos kiterjedésű meteorológiai és vegyi monitoring, valamint lakossági riasztórendszer bemutatóján beszédet mondott Bakondi György, az OKF főigazgatója és Tarlós István főpolgármester.
Amíg nem lesz nemzetközi szintű FTC, addig a magyar futball felemelkedéséről nem lehet beszélni - hangsúlyozta ünnepi beszédében Tarlós István főpolgármester a szombati Fradi Családi Ünnep keretében tartott Sas-szobor avatásán. A főpolgármester reményét fejezte ki, hogy a 16 méter szárnyfesztávolságú, 15 tonnás szobor Budapest új nevezetessége lesz.
A tavalyi teltházas siker után idén ismét megrendezik a Budavári Palotakoncert elnevezésű operett gálát augusztus 8-9. között a Budai Vár Oroszlános udvarában. A kétnapos rendezvény megnyitóján beszédet mondott Tarlós István főpolgármester.
Ütemterv szerint halad a Fővárosi Önkormányzat kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása, az 1-es villamos pályarekonstrukciós és vonalmeghosszabbítási munkálata - jelentette be Tarlós István főpolgármester a megújult Flórián téri megállóban tartott csütörtöki átadáson. Az óbudai szakasz teljes műszaki átadás-átvétele június végéig tartott, addig ideiglenes forgalomba helyezés történt, azóta a forgalom zavarása nélkül elvégezhető egyéb munkálatokat fejezték be: beüzemelték a lifteket, mozgólépcsőket, utastájékoztatási elemek helyeztek ki, megtörtént a környezetrendezés. Az Árpád hídon befejeződtek a munkák, a híd a közúti forgalom számára újra 2x3 sávon, maximum 70 km/h sebességgel járható. Ahhoz képest, hogy az 1-es villamos felújításához 2010 októberében egyetlen vonal engedélyes terv sem állt rendelkezésére, azt hiszem, nem kell szégyenkeznünk - tette hozzá Tarlós István.
Rockmozgalmi emlékművet avatott fel Tarlós István főpolgármester az angyalföldi Rockmúzeumban. A RaM Művelődési Központ Magyarock és hírességek csarnokában látható, "A gitár legyőzte a kalapácsot" elnevezésű, a beat-rock mozgalmat jelképező emlékmű Hérics Nándor festő-, grafikus- és szobrászművész alkotása.
Tarlós István hivatalosan is elvállalta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelölti státuszát, így folytatná az elmúlt négy évben végzett munkát.
A meglévő kérdések ellenére vállalja a főpolgármester-jelöltséget Tarlós István - ezt a jelenlegi budapesti városvezető jelentette ki a Kossuth rádió 180 perc című pénteki műsorában. Hangsúlyozta, hogy újraválasztása esetén a 2010-ben készített programja mentén kívánja folytatni a fővárosban megkezdett munkát.
Még több hír
.