SZÁMOMRA A BUDAPESTIEK ÉRDEKE AZ ELSŐ
A FŐVÁROS MOST JÓ IRÁNYBAN HALAD
BUDAPEST NEM FORDULHAT VISSZA

HÍREK-ESEMÉNYEK
A lengyel embermentőről, Henryk Slawikról nevezték el a budai alsó rakpart Rákóczi és Petőfi híd között szakaszát. Az avató ünnepségen beszédet mondott Tarlós István főpolgármester pénteken.
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját Budapesten. A rendezvényt beharangozó tájékoztatón beszédet mondott Tarlós István főpolgármester.
Tarlós István, Budapest főpolgármestere ünnepélyesen átadta csütörtökön az első vadonatúj CAF villamost, amelyikből összesen 47 közlekedik majd a fővárosban a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére a BKV Zrt. üzemeltetésében. A Spanyolországban gyártott flotta első, most bemutatott a 3-as villamos felújított vonalán teszi majd kényelmesebbé a az utazást. A 46,5 milliárd forintos beruházás az Európai Unió, a kormány és Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozásában valósulhatott meg.
Tarlós István, Budapest főpolgármestere szerdán hivatalában fogadta Dr. Mohammad Baqer Ghalibafot, Teherán főpolgármesterét.
Mintegy 40 helyszínen több mint 100 programot - köztük koncerteket, kiállításokat és táncelőadásokat - kínál október 2. és 18. között a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelynek fókuszában Bartók Béla és az idén 80 éves észt zeneszerző, Arvo Pärt életműve áll.
Szeptember 10-15 között készülhet el a Verseny utcai ideiglenes szociális blokk, ahol 800 embernek tudnak alvási lehetőséget biztosítani - jelentette be Tarlós István főpolgármester. Az 1760 négyzetméteres területen 72 rajsátrat állítanak fel 24 blokkban, hármasával, valamint berendeznek egy 100 négyzetméteres anya-gyerek sátrat is. A területen lesz 40 vécé, 36 zuhanyozó, hat ivókút, egyenként 12 ivóhellyel, 24 órás orvosi szolgálat - a Vöröskereszttel együttműködésben -, valamint hatvan áramvételi hely. A területen a migránsok információkhoz juthatnak és védelmet élveznek, a telepen nem lesznek rendőrök, de kívül megerősítik a rendőri jelenlétét.
Tarlós István, Budapest főpolgármestere (j) és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (b) aláírták a 2024. évi XXXIII. Nyári Olimpiai és a XVII. Paralimpiai Játékok budapesti megrendezéséről szóló szándéknyilatkozatot
Még több hír
.