SZÁMOMRA A BUDAPESTIEK ÉRDEKE AZ ELSŐ
A FŐVÁROS MOST JÓ IRÁNYBAN HALAD
BUDAPEST NEM FORDULHAT VISSZA

Szombaton kezdődik a Színházak éjszakája
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját Budapesten. A rendezvényt beharangozó tájékoztatón beszédet mondott Tarlós István főpolgármester.
- A Színházak éjszakája az elmúlt három évben bebizonyította, mennyire szeretik az fővárosiak a színházat. Tavaly jóval tízezer felett volt a látogatók száma, sok helyen telt házzal zajlottak az előadások, a nézők sok helyen hosszú sorokban várakoztak egy-egy előadásra – hangsúlyozta Tarlós István. Kiemelte: a színházi évad kezdetének számító Színházak éjszakája átfogó képet ad a fővárosi, állami, önkormányzati fenntartású és magánszínházak kínálatáról is.

A főpolgármester hangsúlyozta: a KSH adatai alapján egyértelműen látszik, hogy Budapesten évről évre töretlenül nő a színházba látogatók száma. Míg 2010-ben 2,5 millió volt a színházlátogatások száma, ez 2014-ben meghaladta a 4,1 millió látogatást. Budapest kulturális kínálata rendkívül sokszínű, a fővárosi közművelődési intézmények látogatottsága magasan kiemelkedik az országos átlagot nézve. A kontinensen alig van metropolisz, ahol évente 10 ezernél több előadást tartanak - tette hozzá Tarlós István.

Idén 25 budapesti teátrum várja a Színházak éjszakáján a közönséget különleges programokkal. A színházak erre az alkalomra született produkciókkal, gyerekprogramokkal, koncertekkel készülnek, a közönség például beszélgetéseken, kulisszajáráson, tánctanításon és interaktív játékokon is részt vehet. A több száz program - akárcsak az elmúlt években - egyetlen karszalaggal látogatható.

A Fővárosi Önkormányzat - a rendezvénysorozat rendszeres támogatásán kívül - idén a saját fenntartású színházai részére egy külön programelemmel szeretne hozzájárulni, még inkább megszólítva ezzel a színházba járó közönséget is. A „Budapest széke” elnevezésű kampány lényege, hogy a fővárosi színházak előadásain minden előadáson egy néző páros belépőjegyet nyerhet az évadban az adott színház előadására.

A részletes programokról a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.
.