SZÁMOMRA A BUDAPESTIEK ÉRDEKE AZ ELSŐ
A FŐVÁROS MOST JÓ IRÁNYBAN HALAD
BUDAPEST NEM FORDULHAT VISSZA

Tarlós: Ezt Budapestnek kell megkapnia!
Több hónapot csúszna a 3-as metró felújítása, ha EU-s pénz helyett az Európai Beruházási Bank által biztosított hitelkeretből finanszíroznák - mondta Magyarország élőben című műsorunkban Tarlós István.
A főpolgármester hozzátette: míg az az uniós pénz vissza nem térítendő, addig az Európai Beruházási Banknak vissza kellene fizetni a hitelt. Tarlós István úgy tudja: az unió mégis a hitelből történő felújítást támogatja, ezért szerdán Varga Mihály nemzetgazdasági és Seszták Miklós fejlesztési miniszter tárgyal majd a városházán. Tarlós István világossá tette: csak akkor támogatja a hitelből történő felújítást, ha az uniós pénzt más célra felhasználhatja Budapest és nem csúszik a felújítás.

„Én Budapest főpolgármestereként nem kívánok lemondani arról a 137 milliárdról, amiről elvileg úgy döntött a kormány, hogy Budapestet illeti, hanem más projektekre szeretnénk felhasználni. Ennyibe kerülne uniós támogatásból a hármas metró infrastruktúra felújítása. Tehát én abban nem tudok partner lenni, hogy a kormány ezt elvegye és máshol használja fel, ezt Budapestnek kell megkapnia, támogatási szerződésünk van. Mi ettől nem tudunk megegyezéssel elállni” – fogalmazott.

A kiválasztással sem értett egyet

Úgy látom, erre a cégre majd oda kell figyelni – mondta Tarlós István a Fővárosi Közbeszerzési Kft.-ről, amely külsős szerződést kötött Habony Árpád és Rogán Antal holdudvarához tartozó Kosik Ügyvédi Irodával. A főpolgármester azt mondta: azért tiltotta meg, hogy a kft. együtt dolgozzon az ügyvédi irodával, mert nem értett egyet annak kiválasztásával és azzal sem, hogy a közbeszerzési kft. külsős cégeket foglalkoztasson.

„Én azt is vitatom, hogy a cégbejegyzésen kívül, ahol ugye kötelező, bármilyen más munkájában külső ügyvédi munkaközösséget foglalkoztasson a cég. Erre hoztuk létre. Ha külsős cégeket akarnának foglalkoztatni, akkor ez az ügyvezetés alkalmatlanságát bizonyítaná a szememben” – tette hozzá Tarlós István.

Tekintse meg a teljes beszélgetést
.