SZÁMOMRA A BUDAPESTIEK ÉRDEKE AZ ELSŐ
A FŐVÁROS MOST JÓ IRÁNYBAN HALAD
BUDAPEST NEM FORDULHAT VISSZA

Tarlós István hivatalában fogadta Szarajevó főpolgármesterét
Hivatalában fogadta Tarlós István Ivo Komšić szarajevói főpolgármestert. A felek aláírták a Budapest és Szarajevó közötti együttműködési megállapodást, amely a Fővárosi Közgyűlés jövő heti döntésével léphet érvénybe.
A két város közötti kapcsolatok felvételére és a városvezetők első találkozására 1991-ben került sor. A két város közötti testvérvárosi kapcsolatok felvételéről szóló szándéknyilatkozatot 1995-ben írták alá. A kapcsolatfelvétel kezdete óta rendszeresek a szakértői találkozók és a fővárosi képviselet egymás rendezvényein.

2016 áprilisában Tarlós István főpolgármester Szarajevóba látogatott, ahol az Ivo Komšić főpolgármesterrel folytatott kétoldalú megbeszélésen megerősítették együttműködési szándékukat a jövőre vonatkozóan is.

Az együttműködés elsődleges területeként a kultúrát, a turizmust, az ifjúságpolitikát, az oktatási ügyeket és a szociális szolgáltatásokat jelölték meg. A megállapodás második pillérjét a városüzemeltetés és a közszolgáltatások terén való együttműködés képezi. Szarajevó kifejezetten számít a magyar tapasztalatokra a közszolgáltatások, különösen a közösségi közlekedés, infrastruktúra, csatornázás, szennyvíztisztítás és hulladékkezelés területén.
.