SZÁMOMRA A BUDAPESTIEK ÉRDEKE AZ ELSŐ
A FŐVÁROS MOST JÓ IRÁNYBAN HALAD
BUDAPEST NEM FORDULHAT VISSZA

Új tornatermet alakítanak ki az óbudai Árpád Gimnáziumban
Új tornatermet alakítanak ki 157 millió forintos állami támogatásból az óbudai Árpád Gimnáziumban - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, az iskolában tartott sajtótájékoztatón.
Varga Mihály, aki Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője is, közölte, a kormány tavaly év végén döntött a tornaterem kialakításáról, amely megfelel majd az óbudaiak elvárásainak és igényeinek. A beruházás nem csak a jelenről, hanem a jövőről is szól, mert megoldanak egy régi problémát, de a jövőbe is tekintenek, hiszen az oktatás egy folyamatosan változó terület, amelybe érdemes befektetni és keresni a megújulás lehetőségét - emelte ki a miniszter.

Varga Mihály hangoztatta: az ország építése arról is szól, hogy biztosítják a gyerekeknek a tanulás és tehetségük kibontakoztatásának lehetőségét, hogy sikeres emberek lehessenek és megvalósíthassák céljaikat. Ennek érdekében a közelmúltban 3,5 milliárd forintból felújították például az Óbudai Egyetem Kandó kollégiumát, 2,5 milliárd forintot fordítottak a Márton Áron Szakkollégiumra, néhány hónapja jelentették be az Árpád Gimnázium informatikai fejlesztését, eközben pedig zajlik az iskola külső felújítása is.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a gimnázium egykori tanulója elmondta: az 1902-ben létrehozott iskolát az 1950-es években "kiforgatták a vagyonából és csak vendégként" működhetett az épületben, ugyanis technikumot költöztettek be, a tornaterem helyén pedig előadótermet alakítottak ki. Az intézmény végül 2005-ben kapta vissza az épületet, az előadóterem pedig most visszanyerheti eredeti funkcióját - tette hozzá.​

Tarlós István főpolgármester, a intézmény egykori tanulója emlékeztetett: a gimnázium 2005-ben kaphatta vissza épületét, az előadóterem pedig most visszanyerheti eredeti funkcióját
.