SZÁMOMRA A BUDAPESTIEK ÉRDEKE AZ ELSŐ
A FŐVÁROS MOST JÓ IRÁNYBAN HALAD
BUDAPEST NEM FORDULHAT VISSZA

Tarlós: A 3-as metró három év alatt lett negyvenéves?
A fővárosnak nyugalomra, pozitív hírekre, biztatásra van szüksége – mondta Budapest főpolgármestere a Hír TV P8 című műsorában. Tarlós István 2010-es programjáról szólva megjegyezte: többé-kevésbé sikerült teljesíteniük az abban megfogalmazott célokat.

Akik nem akarják, hogy visszatérjen a Gyurcsány-, Demszky-divat, azok menjenek el szavazni vasárnap, mert minden azon múlik, hogy hány embert képesek távol tartani a szavazóurnáktól. Játsszuk le a meccset, ez lesz az igazi közvélemény-kutatás - mondta a Hír TV P8 című műsorában Tarlós István. Budapest főpolgármestere emlékeztetett: ellenlábasai a kampány során elképesztő dolgokat mondtak, ráadásul nem a városról vagy a város problémáiról beszéltek, hanem úgy nyilvánultak meg, mintha szabadságharcba indulnának. Tarlós Bokros Lajosról, az Együtt–PM, a MoMa és a Demokratikus Koalíció főpolgármester-jelöltjéről úgy fogalmazott: az az ember nevezi jobboldalinak magát, aki Demszky Gáborral az egyik és Gyurcsány Ferenccel a másik oldalán kampányol.

Hova kerül az iksz
Tarlós kitért arra, hogy nem akar gonosz lenni a visszatért Demszkyvel kapcsolatban, de megjegyezte, a kétségbeesett dühét elnézve kétségbeejtőnek tartja az állapotát és sajnálja őt. Szerinte "belebetegedett Demszky abba, hogy Orbán Viktor a miniszterelnök és Tarlós István Budapest főpolgármestere." Tarlós úgy látja, hogy annak érdemes megfontolnia, hogy hova húzza be az ikszet vasárnap, aki egyszerűen csak nem akarja, hogy Budapest egy őrültekháza vagy egy kommunikációs háború színtere legyen. Ennek semmi értelme nem volna – tette hozzá.

Budapestnek nyugalomra, pozitív hírekre, biztatásra van szüksége - mondta, megjegyezve, hogy nem használja a folytatás szót, mert annak megint csak dühroham lesz a vége. 2010-es programjáról szólva megjegyezte: többé-kevésbé sikerült teljesíteniük az abban megfogalmazott célokat, hozzátéve, hogy négy évvel ezelőtt nem akármilyen hagyatékot kellett feldolgozniuk.
Kisebb-nagyobb viták

Előfordul, hogy a főváros érdekében vannak a Fidesszel kisebb-nagyobb vitái, szerinte ennek is köszönhető, hogy a budapestiek körében az ő népszerűségi indexe jobb, mint a kormánypártoké. Tarlós cáfolta, hogy azt nyilatkozta volna, hogy lemond, ha bizonyos célkitűzései nem teljesülnek: elmondta, hogy erről szó sem volt, ezt csak azok értelmezték így, akik az ő távozását szeretnék.

Falus Ferenc visszaléptetett baloldali főpolgármester-jelöltről közölte: "én sajnáltam ezt az embert, nem is kicsit". "Amit ezzel az emberrel a saját támogatói megtettek, az nem semmi" - mondta Tarlós, hozzátéve, megalázó módon léptették őt vissza. Korábbi kihívójáról, az MSZP-s Horváth Csabáról úgy fogalmazott, átértékelődött a szemében: ő legalább ismeri az önkormányzati rendszert és annak működését, Falus és Bokros esetében ebben annyira nem biztos.
Kicsit sem baráti környezet

Azt, hogy miért nem ment el az ATV-be a jelölti vitára, azzal indokolta: harmadik nekifutásra került sor a vitára, amelyről nem kapott meghívót kézhez a polgármester. "Egy kicsit sem baráti környezetben kerülne sor négy ellenérdekelt fél között, így négyen négyszer annyi időben támadtak volna, amennyire én negyedannyi időben reagálhattam volna" - mondta. Ez demagóg és félrevezető, hogy ez a választók megbecsülése lenne - foglalta össze.

Húsz éven keresztül ment a szövegelés, de nem történt semmi, nem építettek semmit Tarlós szerint, most a kákán keresnek csomót azok, akik azzal bírálják a jobboldali városvezetést, hogy kizárólag presztízsberuházást hajtanak végre. "Mi próbáljuk csinálni, de csak a gúnnyal találja szembe magát. Hát a 3-as metró három év alatt lett negyvenéves?" - tette fel a kérdést Tarlós István.
.