SZÁMOMRA A BUDAPESTIEK ÉRDEKE AZ ELSŐ
A FŐVÁROS MOST JÓ IRÁNYBAN HALAD
BUDAPEST NEM FORDULHAT VISSZA

Tarlós: A dugódíj ellen küzd a főváros
A dugódíj bevezetése ellen küzd a főváros - a kérdésről Brüsszelben egyezkedik Budapest Tarlós István főpolgármester szerint.

Azért küzd a főváros, hogy az Európai Unió tekintsen el a dugódíj bevezetésétől. Erről a főpolgármester beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. Tarlós István megerősítette: a dugódíj bevezetését még az előző, szocialista-szabaddemokrata városvezetés vállalta a 4-es metróért kapott támogatásokért cserébe. A politikus hozzátette: a zónahatárokról és a díj mértékéről egyelőre nincs döntés, az csak egy lehetőség, hogy a Hungária körúton belülre autózóknak kelljen megfizetni a közterhet. „Nem tudom megmondani, hogy az unió végül is eltekint-e, vagy nem, jogában áll nem eltekinteni, folynak az egyezkedések. Most van egy hallgatólagos határidő-módosítás, de alapvetően mi azért küzdünk, hogy ne legyen” – fogalmazott a főpolgármester.

A főpolgármester a műsorban beszélt a Déli pályaudvarról is, amit szerinte ésszerű lenne, ha a Kelenföldi pályaudvar váltana ki. Tarlós István ugyanakkor hangsúlyozta: a pályaudvarokról nem a fővárosnak, hanem az állami irányítás alatt álló Magyar Államvasutaknak kell döntenie. Azt azonban nem tartja valószínűnek, hogy ezt az elkövetkező években megteszik. -Ezek a fejpályaudvarok, különösen a Déli, ma már nem a legjobb helyen vannak. Bizonyos értelemben ésszerű volna Kelenföldre áthelyezni. Ott a szakma még azon vitatkozik, hogy a hely elegendő, vagy nem. Erre a ciklusra nem hiszem, hogy várható a Déli pályaudvar kiváltása” – tette hozzá a városvezető.
.