SZÁMOMRA A BUDAPESTIEK ÉRDEKE AZ ELSŐ
A FŐVÁROS MOST JÓ IRÁNYBAN HALAD
BUDAPEST NEM FORDULHAT VISSZA

Tarlós szerint ez sok, nagyot vág a fizetésekből
Sokallja a fővárosi közszolgáltató cégek vezetőinek fizetését Tarlós István. Erről a főpolgármester a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt.

Kivételnek a Városigazgatási Központ vezérigazgatóját tartja. Szerinte ugyanis Bán Tamásnak a felelősségteljes munkaköre miatt jár a majdnem kétmillió forintos fizetés. Elismerte ugyanakkor, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó előző vezetésének is majdnem kétmillió forint volt a bruttó átlagfizetése. A főpolgármester utalt arra, hogy egyebek között ez is indokolta, hogy januártól új vezetőket választottak a cég élére. Tarlós István a prémiumokat is tovább csökkentené.

-Én már a korábbi 40 százalék prémiumot 15 százalékra csökkentettem le a vezetőknél, ezt most ki fogjuk terjeszteni várhatóan. Épp ma tárgyaltam néhány kerületi polgármester kollégámmal, akik fővárosi képviselők, a teljes állománynál, mert nem lehet ezeket a fizetéseket egy orvosnak, egy tanárnak megindokolni. Az arányossággal nekem is problémáim vannak, a fővárosi cégek vezetőinek mindig nagyon magasak voltak a fizetései, és ha valakivel munkaszerződéseket kötöttek már korábban, akkor ezeket a fizetéseket a munkaszerződéssel ellentétesen rettenetesen nehéz lejjebb vinni. Változtatni fogunk a javadalmazási szabályzaton” - fejtette ki Budapest főpolgármestere a Hír Televízióban hétfőn.
.